meyhimself
E-Sigara Tecrübeli
Not : Yazı uzun, Videolar uzun. Sadece merak ediyorsanız ve ilgileniyorsanız vaktinizi burada harcayın. Eğer sizin için önemsiz ise burada anlatılanlar sakın zamanınızı burada harcamayın. Herşeyi yerine koyarsınız ama boşa geçmiş zamanınızın telafisi yok.
Dostlar
Artic Fox’u belki duyanlardansınız belki de şu anda ilk defa adını duydunuz. Artic Fox bir yazılım. Sanırım bazı RUS buharcıların yapmış oldukları güzel bir yazılım. Uzun zamandır uyumlu olan modlarımda severek kullanıyordum ve “ ah keşke bir zaman bulsam da bir inceleme yazsam “ diye de hayıflanıyordum. Malum havalar ısındı ve vt75nanom artık kronik kasa problemlerinden dolayı beni üzmeye başlamıştı. Kendime küçük, tek pilli bir mod arayışım vardı. Dna veya Yihi olamayacaksa ( yeni bebekten dolayı birden o kadar masrafta yapmak istemedim ) en azından artic fox’a uyumlu bir mod olsun dedim ve Wismec Sinious P80’de karar kıldım. ( buradan modu çok temiz kullandığı için @c.utkucan ‘a bir kez daha teşekkür ederim. Sıfır ayarında ikinci el bir moddu )
P80’e artic fox yüklerken dedim ki fırsat bu fırsat bir taş ile iki kuş hem kısa bir p80 incelemesi hem de detaylı bir artic fox incelemesi olsun.
Ayrıca bu incelemeyi planlarken aklımda yoktu ama elime bir spica pro geçti. Spica pro’yu da bu başlığa dahil etmek istedim. Dolayısı ile oldukça uzun bir başlık olacak sanırım. Zaten yaşlandık çene düştü mü toplayamıyoruz. Bu nedenle şimdiden;
- Çok uzun olmuş okumadım diye eleştirenlere
o Siz kısasını yapın ben okuyayım.
Assolist son çıkar sahneye misali en son elimden geldiği, dilimin döndüğünce size Artic Fox’u anlatmaya ve özellikle Evolve DNA’in yazılımı ile kıyaslamaya çalışacağım ( elimde yihi olmadığı için bu kıyaslamaya dahil edemiyorum zaten hiç yihi denemedim o da benim cahilliğim olsaydı bile @onepuffman dedi ki abi onlarda device monitor zaten yok bakamazdın
Öncelikle P80
Wismec Predator diye bir model var. Bu modelin ciddi 510 bağlantı sorunu vardı. Atomizerın altına sıkışıp ato ile birlikte moddan çıkıyordu. P80’de böyle bir sorun yaşanacağını sanmıyorum çünkü 510 pin vida bağlantısı modun üst kapağının altına sıkıştırılmış. Wismec almış Predator’ı tek pilli yapmış, sorunu çözmüş, küçültmüş p80 olarak piyasaya sunmuş.
İnanılmaz küçük, hafif, kompak bir mod. 25 mm atomizerlerınız hiç bir taşma yapmadan mod üzerine takılabiliyor. 28 mm ve üstü hafif taşmalar yapacaktır ( modun üst genişliği 28.5mm ). Garip bir görüntü olur ama kullanabilirsiniz. Elinizde tuttuğunuzda box modan ziyade size tube mod kullanıyormuş havası veriyor.
Pil kapağı gayet güzel, pil yuvası iyi yapılmış, işçilik iyi, pil için gaz tahliyesi bulunmakta. Mod bence çok estetik. Tuşlar sağlam görünüyor. Özellikle ateşleme tuşu fark ettiğim kadarıyla 3 noktadan çipsete bağlı.
Mod ile ilgili tek endişem olurda sert düşürürseniz kenarlarda bulunan ve metal olmayan ( bir nevi plastik malzeme ) kenarların çatlayıp kırılması olabilir. Onun dışında sıkıntı çıkarmaz.
Wismec’in standart yazılımı yüklü Watt modu, Bypass Mode, TCR ( M1 M2 M3 şeklinde 3 hafıza ), Ni, Tit, SS seçenekleri standart. Modun iki tarafında led ışık var ateşlendiğinde yanıyor bu ışıkları yeşil sarı kırmızı renklerde seçebiliyorsunuz ben seçmeden artic fox yüklediğim için yeşilde kaldım J bir ara üşenmez isem kendi yazılımını yükleyip kırmızıya çevirdikten sonra ( kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun ) bir daha artic fox ile güncelleme yapabilirim. ( bu arada bu renkler aynı zamanda batarya doluluk oranını gösteriyor. Standart olarak yeşil iyi – sarı orta – kırmızı bitik batarya renkleri )
Tüm güvenlik çipleri mevcut hatta batarya bittiğinde dibini sıyırmıyor ve düşük voltaj uyarısı ile ateşlemeyi kesiyor, pek tavsiye etmesem bile 2A hızlı şarj özelliği var ama siz yine de harici sarj aleti kullanın.
Kutu içeriği standart.
-Kullanım klavuzu
-USB kablosu
- bende ayrıca sevgili @c.utkucan ‘dan hediye likit vardı o sizinkinde çıkmaz
Geçen sabah %100 dolu VTC5 ile evden çıktım ( pilim eskidir en az 1 yıllık ) 0,7 ohm kanthal a1, 15 Watt setuplı momentus atomizer ile yaklaşık 2.5 ml likit tükettim ( elimde emzik gibi stresli bir gündü ) ve pil ben bu satırları yazarken %54 doluluktaydı. Aynı şartlarda vt75nano ile ikinci pilin %50 sini tüketmiş olurdum. Ertesi gün yine %100 dolu VTC5 ile bu sefer 0,45ohm SS316L 14 watt 210 derece ile deneme yaptım 235 puff ( benim pufflarım 2.5-4 saniyedir her ateşlemede seri 3-4 çekim yaparım ) ile günü bitirdim ve pil doluluk %32 idi. ( bu verileri yazarken kendi yazılımı değil birazdan bahsedeceğim artic fox yüklüdür )
Mod’un bazı resimlerini paylaşmadan önce ben tavsiye ederim en azından çevrenizde bir görün ve elinize alın. Beğeneceğinize kuşkum yok. ( vt75nano ile boyut kıyaslaması resimlerdedir. VT75nano arkasında saklanabiliyor )
Pilsiz ağırlık : 97 gr
Uzunluk : 78 mm
Genişlik : 28,5 mm * 33,5 mm

Spica Pro MTL RTA
Spica Pro’nun zaten yüzlerce resmi ve geri bildirimi zaten forumda bolca mevcut o yüzden çok da detaya girmeyeceğim boyu şu, kapasitesi bu şeklinde ben atomizer hakkında genel bilgi yerine kendi yorumumu yapacağım.
Ama bu kişisel yorumumu en sona bırakacağım. Önce genel olarak atomizerın kutusuda kendiside şık. @engin Bey kanaatimce zevkli bir adam. İşlev olarak olmasa bile görüntü olarak ilk spicayı da beğenmiştim. Bu da aynı şekilde yakışıklı bir atomizer. Kutu içeriği eksiksiz ilk spicada bulunan ve hem baca çıkartmaya hem de bobin sarmaya yarayan aparatın yerini bu sefer farklı bir abisi almış. hem chimney çıkartmaya yarayan bu aparat aynı zamanda inovasyon sayılabileceğini düşündüğüm baca tavanı yükseklik ayarını yapmanıza yarayan bir aparat. Elimde kumpas yok çapını ölçmedim ama 3 mm civarı olduğunu düşünüyorum. ( coil jig de 3 mm kısmına oturuyor ) İlk spicada olduğu gibi bunda da acaba driptip yardımı ile bobin sarılır mı dedim baktım sarılırmış ( bknz : resim ). Bir kumpas yardımı ile çapı ölçülürse ( ölçen buraya yazsın lütfen ) coil jig olarak kullanabilirsiniz. eğer bu aparatın tam ucu coili bacaklarını bağladığımız vidalara uyacak şekilde yıldız olsaymış o zaman kutuda zaten hiç bir eksik olmadığı gibi o da tatlının kaymağı gibi dururmuş.

Vidaların telleri çok iyi tuttuğunu da belirmek isterim. Hiç bir sorun yaşamadım.
Malzeme kalitesi yine müthiş ( ilk spicada da iyiydi ). Atomizera dokunduğunuz zaman bile iyi bir atomizer olduğu hissiyatı veriyordu ( ilk spica hissiyatta kalıyordu ). Oringler inanılmaz iyi tutuyor. Hatta tank camını sökemedim o derece. Bu oringler eskimeye başladığından ileride handikap olur mu spica pro için bilmiyorum onu birlikte göreceğiz. Ancak tüm atolar için tek yalıtım iekli oringdir. Ve her atomizer oringleri eskidiğinde yalıtım sorunları yaşar. Spica Pro’nun avantajı üreticisinin bizden biri olması ve iletişime rahat geçebileceğimiz biri olmasıdır. Böylelikle @engin bey bize yedek parça sorunu yaşatmayacaktır. Hava kaçağı tespit etmediğimi de belirtmek isterim.
Şimdi gelelim kişisel yorumuma...
Öncelikle ben bir özür borçluyum. Şöyle ki ilk spica’dan 2 adet almış ve sonrasında hüsrana uğramış biri olarak “ sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer “ misali spica pro’ya çok temkinli yaklaştım. Hemen almadım hatta almadığım gibi bir de üstüne üstlük bana spica pro çıkmış alıyor muyuz diye soran dostlarada bekleyin, izleyin, hemen almayın gibi temkinlerde bulundum. Pişman mıyım hayır yine olsa yine yapardım çünkü biz de yalan yok ilk spica gerçekten – bence - görünüşü dışında kötü bir atomizerdı, fazla abartılmıştı. Bir nevi Spica Trump gibiydi. Lobi sağlamdı ama alanların ( oy verenlerin ) bile çoğunluğu sonradan pişman oldu.
Dediğim gibi ben bir özür borçluyum en başta @engin bey’den ona güvenmediğim için huzurunuzda özür dilerim. Ardından tasarımında, üretiminde emeği geçenlere başta yine @engin bey olmak üzere hepsine teşekkür ederim. @byvape ‘e dağıtım için teşekkür ederim.
Kişisel yorumuma gelince bu ato olmuş. Benim bugüne kadar kullandığım orta , yüksek kalite atolardan hiç bir farkı yok. İçimi çok rahat, buhar performansı harika, sıkılık istediğim gibi ( 3 yaprak pin tek delik ). Henüz ilk sarımım olmasına rağmen ( 28ga kanthal 2mm 7 tur 1.2 ohm ) aroma, boğaz vurumu gayet yerinde. Zaman içinde ben baca ile oynadıkça, farklı sarımlar denedikçe ve tc modda kullandıkça daha da kaliteli olacaktır. Driptipi güzel ancak ben başka driptipler ile daha iyi aroma yorumu aldığımı hissettim. işlevselliği yüzünden ( besleme kanalı ayarı ) bir başka driptip kullanmakta ekstra driptip taşımaya neden olacak ( ve sonra kesin birini kaybedeceğim ) bunun önüne yine @onepuffman ‘in tasarımını yaptığı anahtarlık gibi ayar aparatı ile çözüm bulunabilir. Anahtarlığımıza takarız. Ondan yaptırmak lazım.
( not : tüm modlarım sorunsuz bir şekilde ohmu okuyup ateşleme yaptığı halde henüz vt75nano’ya okutmayı başaramadım, okudugu zamanda da 1.2 ohm u 1.5 ohm olarak okuyor veya kısa devre uyarısı alıyorum. Onun üzerinde biraz çalışmam belki de 3 yapraklı pinden 5 yapraklı pine geçmem gerekebilir )
Spica Pro’yu bence kimler almalı diye yorumumu belirtmeden bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Spica Pro’yu
- Atomizer koleksiyonu yapmayı sevenler almalı
- Fiyatına takılmayacak ekonomik güce sahip her MTL kullanıcısı almalı
- MTL atomizerlara karşı ilgisi olan ve bütçesini denkleştirebilecek buharcılar almalı
- Elinde 2-3 haftadır elini bile sürmediği garip gurip atoları olan buharcılar onları satıp spica pro’ya bir şans vermeli

Şimdi gelelim assoliste, asıl konumuza Artic Fox
Her ne kadar yazılım Türkçe destekli olsa da, ingilizce bilmeyenler, bazı teknik terimleri ilk defa duyanlar ve ilk defa böyle detaylı bir yazılım kullanacak arkadaşlar için her menüyü anlatmaya çalıştım. Siz zaten biliyorsanız hızlıca geçiniz
Öncelikle bu harici bir yazılım. Yani yükledikten sonra bir sorun ile karşılaşırsanız sizin sorumluluğunuz. Ben uyumlu tüm modlarımda uzun zamandır kullanıyorum hiç pişman olmadım. Yukarıda bahsettiğim gibi artic fox’u her cihaz desteklemiyor. Şu anda uyumlu cihazlar
Joyetech:
- VTC Mini, VTC Dual, VTwo Mini, VTwo, AIO, Basic;
- Primo, Primo 2.0, Primo Mini, Primo Mini SE;
- eGrip II / Light;
- Cuboid, Cuboid Mini, Cuboid 200;
Wismec:
- Presa TC75W, Presa TC100W;
- RX75, RX200, RX200S, RX300, RX2/3, RXmini, RX GEN3, RX 20700, RX 21700;
- Sinuous P80, Predator;
- iStick TC100W, iStick TC200W, iStick QC 200W, iStick Power 80W, iStick Tria;
- Pico 75W, Pico Mega, Pico Dual, Pico RDTA, Pico 25, iStick Pico 21700;
- Aster, Elitar Pipe, iKonn220;
- Vaporflask: Classic, Lite, Stout;
- Beyondvape Centurion;
- La Petite Box;
- Vapor Shark SwitchBox RX;
Cihazınıza artic fox yüklemek ve artic fox’u bilgisayarınızdan yönetebilmek için şu linkten hem yazılmı hem de arayüzünü indirmeniz gerekiyor.
www.nfeteam.org
NFE Tools artic fox ayarlarını yapabileceğiniz, görünümü kişişelleştireceğiniz bir arayüz programı. Bir kaç ayardan sonra zaten mod üzerinden bir çok ayarı bilgisayara ihtiyaç duymadan yapabiliyor olacaksınız.
Artic Fox’un menüsü ve ayarlarına geçmeden önce bir şeyi belirtmek istiyorum. ( bu durumu @onepuffman ile konuşmuştuk ) Elbette bu yazılımın ateşleme esnasında stabilitesi ile ilgili bizlere gösterdiği verilere, digital bir osiloskop veya benzeri elektronik teçhizatta karşılaştırmadan, %100 doğru diyemeyiz. Yazılımın arkasındaki programcılar bize kendi yazılımlarını müthiş göstermek için çeşitli hileler yapıyor olabilirler ancak bu evolve için de geçerli. rDNA çipsete sahip bir cihazınızı device monitöre bağladığınızda gördüğünüz enerji hareketleri, sıcaklık grafikleri gibi veriler ancak Evolve firmasının bizim görmemizi istediği miktarda doğrudur.
Daha önce 3 atomizerı karşılaştırdığım incelememde tembellik kortejinin en önünde yer alan ve tembellik bayrağını taşıyan bazı arkadaşlar “ abi video çekseydin ya çok uzun okumuyoruz “ dediler. Sırf onlar için ( şaka şaka artic fox’u göstererek daha iyi anlatabileceğimden ) elimden geldiğince bir video çekmeye karar verdim. Bunun için nasıl kullanıldığını zerre bilmediğim bir yazılımını kullandım ve rezalet bir mikrafon ile kayıt yapmaya çalıştım. Video editlemeyi bilmediğimden arada videoyu durdurup tekrar kayıt yaparak sıfır montaj işçiliği ile berbat bir kurgu ortaya çıkardım. Bu işleri beceremeyen bir yapım da olduğunu hesaba katarsanız oldukça kötü bir video olduğu kesin. Ya meyhimself şimdi de video çok uzun olmuş diye hayıflanan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum “ siz kısasını yapın ben seyredeyim “
Hem power modu hem de TC modu anlatabilmek için ( 3'üncü videoda ) 28 ga kanthal A1, 2 mm çap, 7 tur, 1.2 ohm ve 26 ga Temco SS316L tel, 2.5 mm çap 5/6 tur, 0.4 ohm ile sarım yapılmıştır. Aralıklı sarımı vida dişlisi üzerinden yaptığım için aslında 2.5 mm yerine masterınızı 2.7 gibi almanız daha doğru olacaktır. Beklenen ohmaj 0,39-0,40 civarındadır. Atomizer olarak Siren V2 22 mm kullanılmıştır.
Pamuk olarak Cotton Bacon V2, likit olarak %60-%40 evyap Castle Long bu inceleme ve karşılaştırmada kullanılan diğer unsurlardır.
Coiller oda sıcaklığına kadar soğuduktan sonra TC modunda ohm kilitleme yapılarak modlar ve yazılımları video testine alınmıştır.
Artic Fox’u DNA ile kıyaslarken Hcigar’ın VT75nano modu kullanılmıştır.
Video 1 : Artic Fox yükleme ve kişiselleştirme
Video 2 : Artic Fox yüklü bir mod üzerinden bilgisayara ihtiyaç duyulmadan yapılan ayarlar
Video 3 : Artic Fox ile DNA karşılaştırma
Şimdilik benden bu kadar
Sürç-ü lisan ettiysem affola
Hoşça ve dostça kalın iyi seyirler
Video bağlantıları ilk cevaptadır. her gün 1 video çekme ve yüklemeye vaktim olduğundan en fazla 2'inci video yarın 3'üncü video cumartesi veya pazar günü yayınlanacaktır.
Video 1 :
Video 2:
henüz yüklenmedi bugün yarın
Video 3 :
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: