• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
  • Tum uyelerimizin Dikkatine.. Forumun Yeni Adresi: https://www.esfvape.eu/
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

starmaster

DEATHPOOL
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Webtoon Önerileri

Merhabaa!

Bu sefer sizlere çok sevdiğim iki tane manhwadan ( webtoon ) bahsetmek istedim. Ama öncelikle küçük bi bilgilendirme yapacağım

Asya da bölgelere göre çizgi romanların isimleri değişiyor.

Manhwa: Kore çizgi romanlarına verilen isim. ( Kore de ki çizgi romanlar için webtoon kelimesi de kullanılıyor aslında. İkisinin farkı ilk aşamada webtoonun internet üzerinde manhwanın ise direk kitapçık olarak yayınlanması. Lakin şuan manhwalarda internet üzerinde yayınlanıyor. Pek farkları olmadığını söyleyebiliriz)

Manhua: Çin, Hongkong ve Tayvan yapımı çizgi romanlar.

Manga: Japon yapımı çizgi romanlar.

Webtoon Önerileri
Oyun-Gerçeklik temalı hikayeleri seviyorsanız tam size göre iki tane manhwa (webtoon) önereceğim şimdi.

Solo-Leveling-300x169.jpg

Solo Leveling Konusu
Orijinal zamandan 10 yıl önce gerçek dünya ile canavarların dünyası arasında geçiş sağlayan kapılar açıldı. Canavarların gelmesiyle yeni bir düzene kavuşan dünyada, insanlar da yeni güçler edindi. Canavarlarla savaşabilecek güce sahip olan insanlara “avcı” adı verildi. Ancak tüm avcılar aynı seviyede değildi. Ve bir avcı bir kere uyanış yaşadıktan sonra çok nadir ikinci bir uyanış yaşardı.

Ana karakterimiz Sung Jın-Woo E seviyeli bir avcı olarak uyandı. “Dünyanın en zayıfı” lakabını alacak kadar güçsüzdü. Ta ki D seviyeli gizli en zor zindanı bulana dek… Bu en zayıf avcının en güçlü avcıya dönüşmesinin hikayesiydi.

Webtoon Yorumu
Konu basit gelmiş olabilir ama ısrarla okumanızı isteyeceğim gerçekten okumaya başladıktan sonra bırakamayacağınıza garanti verebilirim.

Sıkılmazsanız eğer, önce novelini okursanız çok daha iyi olur. Noveli 270 bölüm kısa sayılabilecek bir seri. Manhwasıda şu an hala güncel en son 143. bölüm yayınlanmış. Sağ olsun Türk çevirmenlerimiz gerçekten hızlılar güncelle birlikte ilerliyorlar.

Üstelik yakın zamanda anime olarak yayınlanma ihtimali olduğu da söyleniyor.

Aksiyon, fantastik, macera ve shounen konulu olarak geçiyor. Ama başta da dediğim gibi oyun temalı demek daha mantıklı olur. Ana karakterimize oyunlarda olduğu gibi belli başlı görevler veriliyor ve önüne oyun paneli gibi ekranlar çıkıyor. Gerçekten eğlenceli bir seri okumaya başlayınca bırakamayacağınız türden.

Omniscient Readers Viewpoint Konusu
webtoon-onerileri-300x169.jpg

Kim Dokja tek hobisi “Hayatta Kalmanın Üç Yolu” isimli internet novelini okumak olan bir ofis çalışanıydı. Sönük bir kişiliği vardı. Yalnız bir adamdı. Sözleşmesini zar zor yenilemeyi başarmış sıradan bir çalışan…

“Acaba bu dünya gerçeklik değil de bir fantastik bir roman olsaydı ana karakter olabilir miydim? Ahh boş versene bu dünya gerçeklikten ibaret”

Okuduğu internet novelinin asıl gerçekliğe dönüşeceğini o an bilemezdi. Bindiği metro garip bir şekilde arızalandı ve bir ses duyuldu

[8612 gezegen sisteminin ücretsiz hizmeti sona erdirildi.]

[Ana senaryo başladı.]

“Bu dünyanın sonunda ne olacağını sadece ben biliyorum!!”

Omniscient Readers Viewpoint Yorumu
Ahhh benim en sevdiğim seri buuu yazarken bile gaza geldim.

Novelini de kesinlikle okumanız lazım 551 bölümcük zaten.

Manhwası çıkalı çok olmadı şuan güncelde 43. bölümde. Türk çevirmenlerimiz sağ olsun bu seriyi de güncel olarak takip ediyorlar.

Yıkılan bi dünya da hayatta kalmakla ilgili temel olarak konusu ama MC harika mükemmel ötesi bir karakter. Solo leveling de ki gibi oyun temalı, yine oyun panelleri falan var.

Yani uzun şeyler okumak istemiyorum diyorsanız da direk manhwaya başlayın 43 bölüm kısa gelecektir. Hafta da 1 bölüm yayınlanıyor fazla zamanınızı almadan okuyabileceğiniz bir seri olacaktır.

starmaster

DEATHPOOL
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
animelerde neden %99 liseli karakterler oynar ?

• Beğendim
Tepkiler: İbrahimK

İbrahimK

İbrahimK
Web sitesi
www.esfvape.com
İzleyecek şey kalmadı diyenlere tavsiye, videoda görünce aklıma düştü B The Beginning

valla bende yeni gördüm hocam
yok mu dororo izleyen biri aklıma takılan bikaç şeyi sorayım
şuan 7. bölümdeyim mis gibi anime

Geç gördüm hocam bitmiştir şimdiye :)

Neden mi anime ve hentaicilere karşıyım buyrun ;

Üstad uç bir örnek olmuş ama haklılık payı var, kızların anime karakterleri gibi dil çıkarmaları onlar gibi poz vermeleri falan (psikolojide bir dürtü vardı kızların çocuk hatta bebek sesi çıkararak sevimlikik yapma çabası) itici oluyor, benzer şekilde l**licon diye de erkeklerin animedeki kızlara düşkünlüğü (bizdeki tabirle sübyancılık) sebep sonuç ilişkisi içinde. Hentai hadisesine hiç girmeyeyim zaten kelime manası "sapık".

Bu arada uzun yazıyorum, size karşılık vermek adına veya bir şey ispatlamak adına değil, forum kültürü gereği açıklamak adına.

Anime deyince aklınıza bunlar gelmesin benim bildiğim yirmiye yakın tür var ve bu sapıklıklara çoğunda rastlayamazsınız. Starmaster hocamın paylaştığı videoyu izlerseniz orada bir nokta muhim; "gerçek hayattan uzaklaşma hissi". Anime izlemenin bu gibi bir çok nedeni var; şahsen ortalama bir animeyi başarılı bir filme tercih ederim çünkü animede tek limit yazarın veya yönetmenin hayal gücü, filmde veya dizide onlarca limit var bu da hem kaliteyi hem de çeşitliliği azaltıyor.
Aslında bambaşka bir dünya olduğunu göstermek adına Miyazaki filmlerini tavsiye ederim, benim favorim Prens Mononoke'dir, vakit bulursanız izleyin meramımı anlarsınız.

El Profesor

E-Sigara Acemi
Fullmetal Alchemist serisini izlemenizi de tavsiye ederim. 10 numara 5 yıldız animedir. 2 serisi var. Diğer tavsiyem de Akame Ga Kill.

İbrahimK

İbrahimK
Web sitesi
www.esfvape.com
Fullmetal Alchemist serisini de izleyin harika bir seridir. En iyi 5'e girer.
İzlemez olur mu Full Metali ta ünv yıllarımda izlemiştim, Akame Ga Kill'de beklediğimi vermedi pek. Bunları sevdiyseniz Hunter X Hunter aynı kıvamda, Sword Art Online da benzer.
Yalnız ben bu Kotoura için masum demekte acele davranmışım, pek de masum değilmiş :)

Masum anime derken kastım şu anime tarzı idi, hayattan kesitler/romantizm seviyorsanız dalında baş yapıttır.
Koe no Katachi

A Silent Voice

Baydin

E-Sigara Kullanıcısı
İzleyecek şey kalmadı diyenlere tavsiye, videoda görünce aklıma düştü B The Beginning

Geç gördüm hocam bitmiştir şimdiye :)

Üstad uç bir örnek olmuş ama haklılık payı var, kızların anime karakterleri gibi dil çıkarmaları onlar gibi poz vermeleri falan (psikolojide bir dürtü vardı kızların çocuk hatta bebek sesi çıkararak sevimlikik yapma çabası) itici oluyor, benzer şekilde l**licon diye de erkeklerin animedeki kızlara düşkünlüğü (bizdeki tabirle sübyancılık) sebep sonuç ilişkisi içinde. Hentai hadisesine hiç girmeyeyim zaten kelime manası "sapık".

Bu arada uzun yazıyorum, size karşılık vermek adına veya bir şey ispatlamak adına değil, forum kültürü gereği açıklamak adına.

Anime deyince aklınıza bunlar gelmesin benim bildiğim yirmiye yakın tür var ve bu sapıklıklara çoğunda rastlayamazsınız. Starmaster hocamın paylaştığı videoyu izlerseniz orada bir nokta muhim; "gerçek hayattan uzaklaşma hissi". Anime izlemenin bu gibi bir çok nedeni var; şahsen ortalama bir animeyi başarılı bir filme tercih ederim çünkü animede tek limit yazarın veya yönetmenin hayal gücü, filmde veya dizide onlarca limit var bu da hem kaliteyi hem de çeşitliliği azaltıyor.
Aslında bambaşka bir dünya olduğunu göstermek adına Miyazaki filmlerini tavsiye ederim, benim favorim Prens Mononoke'dir, vakit bulursanız izleyin meramımı anlarsınız.
Hocam çevremle çok dalga geçtim, bu saatten sonra izlersem taşlarlar beni.

İbrahimK

İbrahimK
Web sitesi
www.esfvape.com
Masum komedi türü olarak Barakamon tavsiyedir. Abartı tepkiler, mimikler çok hoş.

Barakamonv1.jpg

iskn90

E-sigara Meraklısı
gantz izleyen veya mangasini okuyan kimse var mi? kurgu ve karakter zenginligi acisindan benzer anime veya manga cok aradim ama bi turlu gantz gibisini bulamadim belki benzer durum yasayan olduysa oneride bulunabilir

İbrahimK

İbrahimK
Web sitesi
www.esfvape.com
Ara versem de dönüp dolaşıp gene animeye sarıyorum.

Bu ara popüler diiye izlediğim "Ijiranaide, Nagatoro-san" bitti. Dikkat bir parça ecchidir ama googleda göreceğiniz görsellerin bir çoğu animenin değildir, genellikle h..ai "fan art" tır.
https://www.turkanime.net/imajlar/serilerb/4840.jpg

Aynı çizgide ama seviyeli olan bir benzerini buldum, Karakai Jouzu no Takagi-san, izlerken "yahu ben niye sırıtıyorum" dedirten masum bir animedir.

B The Beginning ikinci sezon sarmadı ne hikmetse, netflix eli değmiş ondan olsa gerek
https://occ-0-2705-1001.1.nflxso.ne...mGgGt4EK08VtiNeSmvRG8pzLv8_BxRxO_-g.jpg?r=eb4

Uzun zamandır listemde bekleyen Bongou Stray Dogs ilk sezondaki kalitesini 2. ve 3. sezonda koruyamayıp farklı bir çizgiye geçmiş, komedi aksiyon yerine mafya animesi gibi bir şey çıkmış ortaya.
https://m.media-amazon.com/images/M...NDJmNzVmXkEyXkFqcGdeQXVyNDgyODgxNjE@._V1_.jpg

• Beğendim
Tepkiler: CIPTIS

İbrahimK

İbrahimK
Web sitesi
www.esfvape.com
Aynı çizgide ama seviyeli olan bir benzerini buldum, Karakai Jouzu no Takagi-san, izlerken "yahu ben niye sırıtıyorum" dedirten masum bir animedir.

İkinci sezonu da gayet güzel aynı seviyede devam etmiş, seneye 3. sezon ve filmi geliyor.

Ana karakter Nishikata gayet saf çocuksu ve çok da zeki olmayan bir eleman, onunla alay etmekten büyük keyif alan Takagi San da zeki ve güzel bir kız. Takagi-san Nishikata'dan hoşlanıyor ama bunun yerine Nishikata'ya itiraf ettirmeye çalışıyor, Nishikata ise gayet utangaç ve kendine bile itiraf edebilmiş değil.

Görseli görene kadar izleyesim yoktu ama izlemeye kıyamadım diyebilirim.
001_size8-9.jpg

starmaster

DEATHPOOL
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli

Kaiji: Ultimate Survivor​

Kaiji: Ultimate Survivor seinen anime önerileri

Öne Çıkan Özelliği: Kumar sanatı üzerine kurulu anime serisi. Ancak sadece kumara değil; başarı, kazanç, para, krallar, umut ve ölüm gibi birçok konu hakkında da psikolojik mesajlar veriyor. Hayatın gerçeklerini yüzümüze “acımasızca” vuruyor. Çizimlerin iyi veya kötü olması kişiden kişiye değişir ama bu animede bolca sivri burun görebilirsiniz. Bu arada bu anime için squid gamein atası dersem hiç de yanlış olmaz.

Konusu: Itou Kaiji, sıradan bir serseridir. Kumar oynamak, zamanını boş boş geçirmek ve arabalara zarar vermekten başka pek bir şey yapmaz. Ancak bir gün evine siyah ceketli biri gelir. Ceketli adam Kaiji’nin geçen yıllarda kefil olduğu arkadaşının onlara borcunu ödemediğini ve borcun ona kaldığını söyler. Toplam borcu da 3 milyon yendir. Tabii ki de Kaiji’nin bu kadar büyük bir mevlayı ödeyecek parası yoktur. Ancak ceketli adam ona bir seçenek sunar. Kendisinin gibi borçluların olacağı bir gemiye katılmasını ve gemide onlarla beraber bir oyun oynamasını teklif eder. Kabul ederse borcu silinecektir. Hatta iyi oynayabilirse para bile kazanabileceğini söyler. Başka bir seçeneği olmayan Kaiji teklifi kabul eder ve gemiye gider. Ancak ne kadar korkunç bir duruma düştüğünden habersizdir.

• Beğendim
Tepkiler: Epek

Son mesajlar