• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
  • Tum uyelerimizin Dikkatine.. Forumun Yeni Adresi: https://www.esfvape.eu/
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

garez

E-Sigara Acemi
Şunu düşünüyordum: https://www.senkop.com.tr/urun/mapex-tornado-tnd5844ftfm-bateri
sonra, müstakbel evimiz daha küçük olacak muhtemel hem de taşınırken zarar görme ihtimalinden dolayı elektronik mi alsam dedim. https://www.senkop.com.tr/urun/medeli-dd635d-dijital-davul

bateriye olan ilgim dışında hiçbir bilgim yok diyebilirim. yıllar yıllar önce kadıköy'de stüdya'ya gitmişliğim var bir iki defa, o zamanlar bateriyle temasım oldu o kadar. o yüzden her türlü bilgiye açığım.

valla üç dört aydır düşünüyorum almayı ama iki faktör kafamı kurcalıyor, birincisi maddiyat, şu an için pek mümkün değil almam. ikincisi de dediğim gibi bateri hakkında sıfır bilgiye sahibim diyebilirim. hiç beceremezsem diye korkuyorum ama bagetlerle hayali bateri çaldığım günler aklıma gelince de almalıyım mutlaka diyorum :)

GrandMaster

E-Sigara Acemi
Hocam fiyat farkı yadsınacak kadar değil farkındayım ama ev için elektronik kesinlikle daha kullanışlı olacaktır. Ses meselesi sorun yaratıyor çünkü. Yaşadığınız yeri bilmiyorum ama ilk akla gelen durum bu

Arkadaşım elektronik almıştı, pandemiden hemen önce. Pandemide 6-7 ayda tutoriallar ile kendini baya geliştirmişti bir de en güzeli kulaklık takabiliyorsunuz ses gitmiyor bir yere bu baya güzel bir olanak

öte yandan elektroniklerde pedlerin tepkime ve hissiyat kalitesi de önemli, aşırı derecede kısa olsa da bir gecikme payı olabileceğini söylüyordu arkadaş

sizin linkini attığınız muadili bir elektronik bateriydi sanırım onunki de

garez

E-Sigara Acemi
Hocam fiyat farkı yadsınacak kadar değil farkındayım ama ev için elektronik kesinlikle daha kullanışlı olacaktır. Ses meselesi sorun yaratıyor çünkü. Yaşadığınız yeri bilmiyorum ama ilk akla gelen durum bu

Arkadaşım elektronik almıştı, pandemiden hemen önce. Pandemide 6-7 ayda tutoriallar ile kendini baya geliştirmişti bir de en güzeli kulaklık takabiliyorsunuz ses gitmiyor bir yere bu baya güzel bir olanak

öte yandan elektroniklerde pedlerin tepkime ve hissiyat kalitesi de önemli, aşırı derecede kısa olsa da bir gecikme payı olabileceğini söylüyordu arkadaş

sizin linkini attığınız muadili bir elektronik bateriydi sanırım onunki de
Teşekkürler hocam, şu an için gürültü problem değil ama taşınınca büyük bir sorun olacak muhtemelen.

Semx

E-sigara Meraklısı
Akustik kesinlikle. Olabildiginde terimlerle anlatayim :)

Baget kontrolu(stick control) ogrenmeniz lazim. Elektonik davulda geri tepme (rebound) hissiyatini duzgun alabilmeniz icin cok ust duzey modellere gitmeniz lazim. Ayrıca bas davul (kick) hissiyati icin de bu gecerli. Zilin neresine vursaniz nasil ses cikar gibi veya kasnak (rim shot veya sadece rim) seslerini en guzel akustikte ogrenirsiniz. Zil göbeği (bell) seslerini de akustikte ogrenmeniz lazim. Ses duzeyini de akustikte ogrenin ki elektronik davulun neyi simule etmesi gerektigini hissedin. Bu liste uzar gider.

Ses problemi olmamasi durumunda kesinlikle ve kesinlikle elektronik. Hatta elektronik davul bile alsaniz surekli studyolarda akustik davulla calin, onda ogrenin. Akustik calarken de kulaklik takmayi ihmat etmeyin yoksa sağır olursunuz uzun vadede.

• Beğendim
Tepkiler: enthros

garez

E-Sigara Acemi
Akustik kesinlikle. Olabildiginde terimlerle anlatayim :)

Baget kontrolu(stick control) ogrenmeniz lazim. Elektonik davulda geri tepme (rebound) hissiyatini duzgun alabilmeniz icin cok ust duzey modellere gitmeniz lazim. Ayrıca bas davul (kick) hissiyati icin de bu gecerli. Zilin neresine vursaniz nasil ses cikar gibi veya kasnak (rim shot veya sadece rim) seslerini en guzel akustikte ogrenirsiniz. Zil göbeği (bell) seslerini de akustikte ogrenmeniz lazim. Ses duzeyini de akustikte ogrenin ki elektronik davulun neyi simule etmesi gerektigini hissedin. Bu liste uzar gider.

Ses problemi olmamasi durumunda kesinlikle ve kesinlikle elektronik. Hatta elektronik davul bile alsaniz surekli studyolarda akustik davulla calin, onda ogrenin. Akustik calarken de kulaklik takmayi ihmat etmeyin yoksa sağır olursunuz uzun vadede.
Teşekkürler hocam, şu an için ev çok müsait ama 3-4 yıl sonra taşınacağız muhtemelen. Hem taşınma sürecini hem de müstakbel evin musaitligini düşününce elektronik daha mantıklı geliyordu ama belki de önce akustik, üç dört yıl sonra da elektronik almak en doğrusudur.

• Beğendim
Tepkiler: Semx

Semx

E-sigara Meraklısı
Teşekkürler hocam, şu an için ev çok müsait ama 3-4 yıl sonra taşınacağız muhtemelen. Hem taşınma sürecini hem de müstakbel evin musaitligini düşününce elektronik daha mantıklı geliyordu ama belki de önce akustik, üç dört yıl sonra da elektronik almak en doğrusudur.
3-4 yıl sıkı bir çalışmayla bayağı bir bilgi birikim katacaktir size. Sonrasinda zaten elektronik davuldan ne istediginizi de bilirsiniz, dener oyle alirsiniz davulunuzu. Ziller icin de kesinlikle deneme yapin oyle alin. Ben uygun fiyatli sesleri guzel istanbul agop xist serilerinden birini oneririm. Sizi sahnelerde goruruz umarim :)

enthros

E-sigara Meraklısı
Hocam yukarda çok net açıklanmış fakat yine de fikrimi bekirteyim.

Hissiyat olarak akustik kesinlikle en iyisidir. Birazcık ilerledikten sonra neden olduğunu siz de çok iyi anlarsınız zaten. Havada karada oyum akustikten yana.

Fakat, apartmanda oturacaksanız, gürültü sorununuz varsa, evinizde küçük çocuk varsa, yani akustiğin o doyuran tatmin eden muazzam keyifli bangır bangır sesi sorun oluşturacaksa, bateriyi sık sık sahneye taşımanız gerekecekse ve aracınız yoksa, kayıt alacaksanız fakat yeterli mikrofon düzeneğini kuracak bütçeniz ve imkanınız yoksa, koca koca davulları koyacak bir köşeniz yoksa elektronik almanız faydanıza olacaktır.

Bu saydıklarım arasındaki tek problem ses seviyesi olacaksa davulların derilerinin üzerine koyulan pedler ile sesi azaltmanız mümkün (hala patırtı kütürtü çıkıyor ama).

İkisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları mevcut. İhtiyacınıza göre seçmeniz gerekiyor. Bu söylediklerimi sahneye sırtında 1 ay akustik, 5 ay elektronik bateri taşımış biri olarak söylüyorum. Şimdiden hayırlı olsun :)

GrandMaster

E-Sigara Acemi
taşınmaya 3-4 yıl var ise kesinlikle akustik hocam :D

ses problemi hariç her zaman akustik tercih edilmeli

garez

E-Sigara Acemi
Çok teşekkürler herkese, faydalı bilgiler edindim. ikamet ettiğim il adıyaman. kargo ile gönderimi mümkün mü peki bilgisi olan var mı?

bu arada olay tamamen hobi üzerine, kendime pek güvenmiyorum sahnelere çıkmak için vs :) yaş olarak geç kaldık sanırım sahneye çıkmak için :)

haggard

Banlandı
öncelikle akustik, elektronik set akustik sete erişiminiz olmadığında evde alıştırma yapmak içindir, bu kadar
sen akustik al, taşınınca seti satarsın elektronik alırsın, haftada en az bir kere stüdyoya gider akustik setle çalışırsın...
ikincisi
enstrümanlar sahneye çıkmak için öğrenilmez, mesela ben turnuvalara katılmak için oyun oynamıyorum, zevk almak için oynuyorum... abim yaklaşık 8-9müzik aletini bilir çalar, adam bi ara değişik gitarlara sarmıştı ispanyollar gibi çalacam latin amerikalılar gibi çalacam diye diye ders bile aldı, kendisi 25yıldır enstrüman çalar ona rağmen ders aldı
peki biz neden bir enstrüman öğreniyoruz? sahneye çıkmak için mi? müzik yapmak için mi? kendini tatmin mi? sadece o enstrümanı çalmak bizi rahatlattığı için mi?
yaş olarak geç kalmış mısın, bir hikaye vardır (araştırmayı sana bırakıyorum), 30yaş gibi işinden istifa eder, baterist olmak için istifa ediyorum der gerisi sende bul oku bi:)

• Beğendim
Tepkiler: GrandMaster

garez

E-Sigara Acemi
öncelikle akustik, elektronik set akustik sete erişiminiz olmadığında evde alıştırma yapmak içindir, bu kadar
sen akustik al, taşınınca seti satarsın elektronik alırsın, haftada en az bir kere stüdyoya gider akustik setle çalışırsın...
ikincisi
enstrümanlar sahneye çıkmak için öğrenilmez, mesela ben turnuvalara katılmak için oyun oynamıyorum, zevk almak için oynuyorum... abim yaklaşık 8-9müzik aletini bilir çalar, adam bi ara değişik gitarlara sarmıştı ispanyollar gibi çalacam latin amerikalılar gibi çalacam diye diye ders bile aldı, kendisi 25yıldır enstrüman çalar ona rağmen ders aldı
peki biz neden bir enstrüman öğreniyoruz? sahneye çıkmak için mi? müzik yapmak için mi? kendini tatmin mi? sadece o enstrümanı çalmak bizi rahatlattığı için mi?
yaş olarak geç kalmış mısın, bir hikaye vardır (araştırmayı sana bırakıyorum), 30yaş gibi işinden istifa eder, baterist olmak için istifa ediyorum der gerisi sende bul oku bi:)
arkadaşlar sahneden söz edince değindim ben de o konuya hocam :)

bu arada kerem kabadayı imiş bahsettiğiniz kişi, ben de akademideyim, yani sonumuz benzer mi bilmiyorum ama başlangıç hikayemiz benzeyecek sanırım :)

Mustafa alkan

E-sigara Meraklısı
Eğer evden ayrı bir garaj depo vs yoksa kesinlikle elektronik davul. Akustik evde olmaz mümkün değil. Çok kavgalar ettim zamanında ben. Para varsa roland td9 serisi veya yamaha orta seviye elektronik davul al. Başka markaya bakma.

• Beğendim
Tepkiler: garez

GURCANN

Cubuti Milli eğitim Bakanı
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Şuraya kralın fotoğrafını koymadan olmaz
Dave lombardo
1c28c107827cbe04f17098931a7a91d0.jpg

skream2

E-sigara Meraklısı
Üniversite de tama imperialstarım vardı,davulu onda öğrenmiştim,iyi kötü mekanlarda çıkıyordum davul çalmaktan aşırı haz alıyordum.Sonra apartman dairesinde kalacağım için elektromik yamaha dtexplorer aldım ve davul hayatım son buldu diyebilirim.Elektronikle bence olmuyor hocam.

• Beğendim
Tepkiler: garez

garez

E-Sigara Acemi
Üniversite de tama imperialstarım vardı,davulu onda öğrenmiştim,iyi kötü mekanlarda çıkıyordum davul çalmaktan aşırı haz alıyordum.Sonra apartman dairesinde kalacağım için elektromik yamaha dtexplorer aldım ve davul hayatım son buldu diyebilirim.Elektronikle bence olmuyor hocam.
Akustik ne önerirsiniz hocam, başlangıç seti olarak?

haggard

Banlandı
hocam başlangıç seti her enstrümanda ciddi önem arz eder
şöyle anlatayım, mesela akor tutmayan bir gitar öğrenciye o çalma hazzını yaşatmaz, notaları öğrenemez çünkü teller doğru notaları vermez, perdeler düzgün değildir, duyduğu şarkıyı çalmak ister alakasız bir tını çıkar morali bozulur beceremiyorum der, doğru vuruşları yapsa bile ritmi algılayamaz... sonra öğrenci hocam ben gelmicem artık diye mesaj atar bir daha da eline gitar almaz... biz çok öğrenci kaybetmişizdir bu şekilde, 150liralık dekorluk gitar alıyor ailesi inatla önerilen modelleri almıyor, sonra bak o kadar ders aldı da ne oldu beceremedi bıraktı diyorlar, geçici hevesti diyorlar, hoca kötüydü diyorlar... sonra arkadaşlar kriz geçiriyor 30öğrenciyle başlıyorlar 4öğrenci kalıyor (tabi yan fülütte kanunda ne bileyim piyanoda felan bu risk daha az ama gitar, bağlama gibi entrümanlarda bu oran çok çok fazla)
size set önerecek yetkinlikte değilim, baya acemiyimdir uzun süredir de tabureye oturmadım
ama alacağınız sette en azından tomlar, floor tom vs. iyi olsun, tamam bi istanbul veya zildjian alamayabilirsiniz, 3zile 6.000lira ve fazlasını ödemek biraz külfetlidir bütçem az demiştiniz ama doğru nota çıkaracak ürünler almanız lazım... ha tavsiyem müzik mağazalarını arayın, durumunuzu anlatın kargo durumu ödeme vs. sorun soruşturun birçoğu taksit yapar, mesela dore yapar, instagramdan vs. bilindik bateristlere dm atın dönen arkadaşlar muhakkak olacaktır (mesela kerem sedef'e ulaşmayı deneyin iyi bir insandır, müsaitse kesinlikle bi yanıt alırsınız)
size çok iyi bir set alın demiyorum ama çaldıkça hevesleneceğiniz bir setiniz olmalı, heavy metal seti yapın da demiyorum, 2tom bir floor tom 1hithat, 2crash bir kick işinizi görecektir sanırım ama marka model seçemem...
bu arada bazı müzik mağazalarında 2. el setler bulunur, kesinlikle araştırın biraz telefonda cebelleşeceksiniz ama büyük şehirlerde bu işi cidden para için yapmayan firmalar vardı eskiden...

• Beğendim
Tepkiler: sencan

skream2

E-sigara Meraklısı
Hocam çok bir bilgim yok ancak şunu söyleyebilirim,tama,sonor(favorim tama her zaman) akustik davul konusunda kendilerini kanıtlamış markalar.Daha çok zil önemli bence hocam,istanbul,zildijan gibi ziller alırsanız epey profesyonel bir başlangıç yaparsınız.Davulun derisini vs değiştirirseniz ses değişikleri için.Bence verdiğiniz paraya acımayın,satarken değer kaybetmiyor fazla bunlar hocam.Çok fena özendim şu an,bende yazlığa toplasam mı bi set diye düşünmüyor değilim :)

dos

E-sigara Meraklısı
Yukarıda gitar anlamında söylenen her cümleye katılıyorum.Yanlış gitar seçimi ve sonuçlarıyle yapılan benzetme tamamiyle doğrudur fakat bir enstrümana başlamadan önce yatkınlığınızın olup olmadığını, vucudunuzun o enstrümanla örtüsüp örtüşmeyeceğinide bilmeniz gerekir, sadece bir heves olup olmadığını da anlamanız gerekir.Örneğin tombul parmaklı birinin illede gitar çalacam demesi, ince uzun parmaklı birinin illede piyano keman yerine flüt çalacağım demesi gibi yada ritm duygusu olmayan birinin ciddi bpm sorunu olan birinin bateri çalacağım demesi...Biz zamanında stüdyo kayıtlarına baterist arkadaşlarım evde 2 tane tabağa, 2 tane de yastığa vurarak ritm tutup çalışırdı :) bu husustan dolayı bence yatkınlığınızı, sevip sevmediğinizi de anlayabilmeniz gerekir o yüzden çok değil bimde vs satılan 100 liralık davulla başlayın hevesiniz geçmedi hersey iyi ritm duygunuz yerinde el ayak kordinasyonunuz yerinde mantığı kısmen kavradınız vs bir iki stüdyo çalışın ve beğendiğiniz akustiği yada elektroniği alın.Ama doğrudan 6000 TL nin elektronik davula hiç bilmeyen bir kişi arafından verilmesini çok doğru da bulmuyorum, ama para var sıkıntı yok diyorsanız o başka ...

Edit :
Buraya çok küçük bir ekleme daha yapmak istiyorum.Enstrüman seçimi öğrenme yönteminiz ile alakalı olarakta değişkenlik gösterebilir.Örneğin ritm duygunuz vardır fakat öğrenme yeteneği olarak ezbercisinizdir.Bu durumda rockband vb bir oyunla dahi elektro bateri çalmanın öğrenmenin keyifini yaşayabilirsiniz.Nitekim bir kuşak gitaristler guitar pro 2 ,3 diye tab çalan bir program ile gitar çalmayı öğrendi.Elbette önerilen bir yöntem değildir, kulağınız da seslerin oturmasını güçleştirir kendinizi geliştirmenizi törpüleyebilir fakat öğrenme yöntemi olarak sizin için ideal olan da o olabilir.Ve öğrenme tekniğiniz o olabilir.Yani konuya gerçekten ayrıntılı bakmak gerekir.Kicklere peçete yapıştırdım,hayati sıktım ton daha doygunlaştı muhabbetine girmeden önce elinizin altında herşeyi ayarlı gerekli kondisyonları sağlayabildiğiniz bir şeyle deneyin sonra bazı şeylerin kararını verin...

Son düzenleme:

garez

E-Sigara Acemi
Yukarıda gitar anlamında söylenen her cümleye katılıyorum.Yanlış gitar seçimi ve sonuçlarıyle yapılan benzetme tamamiyle doğrudur fakat bir enstrümana başlamadan önce yatkınlığınızın olup olmadığını, vucudunuzun o enstrümanla örtüsüp örtüşmeyeceğinide bilmeniz gerekir, sadece bir heves olup olmadığını da anlamanız gerekir.Örneğin tombul parmaklı birinin illede gitar çalacam demesi, ince uzun parmaklı birinin illede piyano keman yerine flüt çalacağım demesi gibi yada ritm duygusu olmayan birinin ciddi bpm sorunu olan birinin bateri çalacağım demesi...Biz zamanında stüdyo kayıtlarına baterist arkadaşlarım evde 2 tane tabağa, 2 tane de yastığa vurarak ritm tutup çalışırdı :) bu husustan dolayı bence yatkınlığınızı, sevip sevmediğinizi de anlayabilmeniz gerekir o yüzden çok değil bimde vs satılan 100 liralık davulla başlayın hevesiniz geçmedi hersey iyi ritm duygunuz yerinde el ayak kordinasyonunuz yerinde mantığı kısmen kavradınız vs bir iki stüdyo çalışın ve beğendiğiniz akustiği yada elektroniği alın.Ama doğrudan 6000 TL nin elektronik davula hiç bilmeyen bir kişi arafından verilmesini çok doğru da bulmuyorum, ama para var sıkıntı yok diyorsanız o başka ...

Edit :
Buraya çok küçük bir ekleme daha yapmak istiyorum.Enstrüman seçimi öğrenme yönteminiz ile alakalı olarakta değişkenlik gösterebilir.Örneğin ritm duygunuz vardır fakat öğrenme yeteneği olarak ezbercisinizdir.Bu durumda rockband vb bir oyunla dahi elektro bateri çalmanın öğrenmenin keyifini yaşayabilirsiniz.Nitekim bir kuşak gitaristler guitar pro 2 ,3 diye tab çalan bir program ile gitar çalmayı öğrendi.Elbette önerilen bir yöntem değildir, kulağınız da seslerin oturmasını güçleştirir kendinizi geliştirmenizi törpüleyebilir fakat öğrenme yöntemi olarak sizin için ideal olan da o olabilir.Ve öğrenme tekniğiniz o olabilir.Yani konuya gerçekten ayrıntılı bakmak gerekir.Kicklere peçete yapıştırdım,hayati sıktım ton daha doygunlaştı muhabbetine girmeden önce elinizin altında herşeyi ayarlı gerekli kondisyonları sağlayabildiğiniz bir şeyle deneyin sonra bazı şeylerin kararını verin...

valla hocam para olsaydı 15 yıl önce alırdım muhtemelen bateriyi :) aslında şu sıralar çok vaktim de yok ama bazı şeyler içimde ukte kaldı hep, bu kalmasın bari diye durumu zorlayıp almayı düşünüyorum birkaç aya.

çalışma pedi alıp da çalışabilirim belki ama zaten benim olayım iyi bateri çalmak değil, başına geçip o davulun çıkardığı köpüğü izlemek anlayamazsınız (bu kısım vapurla ilgili bir videoya gönderme içermektedir) :) yani aşırı istiyorum yahu bu mereti. acayip stres atmaya yarar gibi duruyor :)

bir de istikrarlı ve düzenli biri değildim ama bir süredir acayip disiplinli olmaya başladım, sanırım buna güveniyorum bir de.

çok teşekkür ederim katkılarınız için.