Benim zamanımın has ama bilinmeyen gruplarından gamma ray. o zamanlarda klip henüz icad edilmemişti

[video=youtube;uaBRxcbUBQA]
O zamanlardan herkesin bildiği birtanede ekliyelim;
klip yeni icad edilmiş, tam olarak ne yapacaklarını bilememişler

[video=youtube;bkysjcs5vFU]
sevdiğim ve soft olarak nitelendirdiğim eskilerden adını anmazsam ayıp edeceğim mihenk taşlarından birisini daha ekliyeyim:
AC/DC - Thunderstruck - YouTube (ac/dc - Thunderstruck )
Rock bir yere kadar, o zamanların ve halen benim için yeri ayrı olan gruplarından birisi;
Running Wild - Tortuga Bay - YouTube (Running Wild - Tortuga Bay)
yine o zamanlardan WASP'ı unutmamak lazım. klibini eklemiyorum, tırsmayın, birde ozzy vardı ama pek sevemedim ozzy amcamı. iron maiden ve helloween grupları da mihenk taşlarındandır, keza metallica'nın da ilk albümleri gayet tadında, güzeldi. black albümü ile bence noktayı koydular ve sonrasında metal adına bence "pek" gelişme gösteremediler. ama onlarında en sevdiğim parçalarını ekliyeyim.
[video=youtube;U5-_QgrVuQI]
Tabi Doro'yu unutmamak lazım, warlock ile beraber olduğu dönemden;
[video=youtube;OmnVNxEmBn4]
Eskilerden son olarak, çokta eski olmasa da

bir grup daha eklemek lazım:
Pentagram (Mezarkabul) - Bir - YouTube (Pentagram - Bir )
Son dönemde ise belirli grup yada kişiler olmasada arada işe yarar parçalar buluyorum (fakat bir türlü system of a down'ı sevemedim, belkide onlar beni sevmediğindendir.)
Geleceğini parlak gördüğüm kişilerden birisi; eski parçaların yeniden düzenlemesini yapmayı tamamen kendine ait birşeyler yaptığında uluslararası sularda yüzebilir.
[video=youtube;Bmg-6LoMvkk]
Tam olarak rock sayılmaz ama model ve kolpa'da hiç fena değiller, beğenerek dinliyorum.
(video ekleme sınırı olduğundan bazılarını link olarak yazdım)